Genel

Eken’e Teşekkür Ziyaretleri Sürüyor

Sivas Ticaret ve Sanayi Odası (STSO) Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Eken’e teşekkür ziyaretleri devam ediyor.
Bu kapsamda MÜSİAD Sivas Şube Başkanı Salim Eminoğlu ve yönetim kurulu üyeleri, Sivas Ticaret ve Sanayi Odası (STSO) Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Eken’i ziyaret etti.
Sivas ve bölgenin sorunlarını Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a ileten Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Eken’e teşekkür eden MÜSİAD Sivas Şube Başkanı Salim Eminoğlu, “Pandemi sürecinden dolayı çok faaliyet yapamıyoruz belki de bir araya bile gelemiyoruz ama Sivas için gönlümüz, kalbimiz hep beraber ve birlikte atıyor. Son zamanlarda Sivas kamuoyu gündemine oturan en önemli konu Sivas’ın 6’ncı bölge olması ve kenevir ile ilgili yasaların çıkması. Ama maalesef beklediğimiz sonuçları çok alamadık şimdiye kadar. Ne kadarda sizlerin mücadelesi, bizlerin size desteği ile birlikte sizlerin o kadar uğraşmasına rağmen siyasilerimizden destek alamadık, sonuca ulaşamadık. Ama şu son TOBB’daki toplantıda Cumhurbaşkanımızla 13 ili İç Anadolu Bölgesini temsilen Sivas Ticaret Sanayi Odası Başkanının temsil etmesi ayrı bir güzel, o konuda sizi tebrik ediyorum. İkincisi Cumhurbaşkanı karşısında hakikaten Sivas’ın konularını, Sivas’ın yatırımlarını, Sivas’a alınacak teşvik ile ilgili konulara bizzat kendisine anlatmanız, yatırımla ilgili para istemeniz, ödenek istemeniz. Bu da Sivas için ayrı bir güzellik oldu. O konuda da tebrik ediyorum. Hakikaten Cumhurbaşkanının karşısında konuşmanız, Sivas’ı orda gündeme getirdiniz. Sivas’ın bir nevi orada Bakanlar Kurulu’na anlattınız. Cumhurbaşkanımız hakikaten sağ olsun yakından ilgilendi, talimatlar verdi. Demirağ OSB’nin ödeneği de inşallah 2021’in başlarında çıkar, orası biran önce yapılır ve memleketimizin gelişmesine ekonomisine katkı sağlar diye düşünüyoruz. Sizde burada hakikaten çok mücadele ediyorsunuz, bizlerde MÜSİAD olarak arkadaşlarımızla birlikte her zaman yanınızdayız. Ne diyorsanız, çünkü Sivas geliştiği zaman hepimiz gelişeceğiz. Bütün sektörlere faydamız olacak, istihdam olacak, Sivas’ın nüfusu büyüyecek, belki büyük şehir olacağız. Yatırımcılar gelecek dolayısı ile bu konu ile ilgili biz hep sizin yanınızdayız, hep birlikte hareket etmeye de hazırız” dedi.
-SİVAS İÇİN HER ZAMAN BİR VE BERABERİZ-
MÜSİAD başkanı Eminoğlu ve yönetimine teşekkür eden Başkan Eken, “Başta başkanımıza, tüm yönetim kuruluna ve MÜSİAD’ın tüm üyelerine teşekkür ediyorum. Sizlerin de dediği gibi çatı oda niteliğinde Ticaret ve Sanayi Odası görevini layıkıyla yapmaya çalışıyor. Her zaman birlik ve beraberlik mesajını sizlerle beraber zaten her ortamda veriyoruz. Bir ve beraber olduğumuzu savunuyoruz. Sivas’ta birlik ve beraberlikteki eksiklik belki bunu gözler önüne sergilemiyoruz, bu da kamuoyunda sanki bir kopukluk varmış gibi zannediliyor. Ama öyle bir şey olmadığını bugün ki ziyarette pekiştirmiş oldu. Biz, Sivas’ta Valimizle, Milletvekillerimizle, Belediye Başkanımızla ve tüm STK’larla zaten bir arada olmamız gerekiyor ve bir aradayız. Buna nifak sokmaya çalışan, bunu bölmeye çalışan, buna bir ayrımcılık yapmaya çalışan Sivas menfaatleri için değil Sivas’a zarar vermek için çalışıyor demektir. Bu tür insanları ve kişileri aramıza koymayacağız. Devlet büyükleri bunlara müsaade etmeyecek. Bu insanlarla aynı ortamlara girmeyecek, bu memlekete kim zarar veriyorsa onun karşısında olacağız. Kim menfaat sağlıyorsa da onun yanında olacağız. Bugün MÜSİAD burada birliği, beraberliği ve yanımızda olduğu mesajını söyledi” dedi.

Sivas Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı olarak 13 İl, 63 Oda/Borsa başkanının TOBB Ekonomi Şurasında İç Anadolu’nun sorunlarını anlatması için görevlendirmesinin kendisi için şeref olduğunun altını çizen Başkan Eken şunları kaydetti; “Bütün maddeler Sivas’ı ilgilendiren maddelerdi ama en önemli madde Demirağ OSB. Son bir haftada 10 günde Sivas’ta Demirağ OSB sürekli herkesin dilinde artık her eve girdi. Aslında Türkiye’nin dilinde. Sayın Cumhurbaşkanımızdan Allah razı olsun, kendisine 2019 Şubat ayında vermiş olduğu sözü hatırlattığımızda, ki kendisinin söz veripte yapmadığı bir şey bugüne kadar olmamıştır, kendisi gerekli talimatları vermiştir. Cumhurbaşkanımızın talimatları yerine gelecek, oranın altyapısı bittikten sonra endüstriyel bölge ilan edeceğiz arkasından 6.bölge teşvik gibi ayrıcalık verileceğini sayın bakanımız söyledi. Ama orada önemli olan şu; altyapı bittiğinde diyor, altyapı bitmesi içinde 100 milyona yapılan ihalenin 7 milyonu gelmiş 93 milyonu gelmemiş. Cumhurbaşkanımızın sözünde bir sıkıntı yok, buradan da kamuoyuna bildirmiş olalım. Hani bazı STK’lar, bazı siyasi partiler, hani teşvik ne oldu bilmem ne denilebiliyor haklı olarak diyebiliyorlar. Burada takip eden kişi olarak söylüyorum teşvik sözünde hiçbir sıkıntı yok. Bunu Cumhurbaşkanımız teyit etti, Bakanımız teyit etti. Fakat altyapının bitmesi ile olacak bu. Oradaki esas konu altyapı. Bizde orada bahsettiğiniz gibi Sayın Cumhurbaşkanımıza rakamları söyleyerek 93 milyon liranın gelmesini istedik. Kendisi de, Sanayi Bakanımız Mustafa Varank’a ödeneğin hızlandırılması talimatını verdi. Bakanımızda, ödeneğin senenin sonuna kadar hızlı bir şekilde halledeceklerini 2021 sonuna da altyapının biteceğini dile getirdi. Biz, Bakanımıza inanıyoruz, Cumhurbaşkanımıza inanıyoruz, Hükümetimize inanıyoruz. Hiçbir sıkıntı çıkmayacak Allah’ın izniyle ama takibi de bundan sonra hep beraber yapacağız. Ticaret Ve Sanayi Odası Başkanı gündeme getirdi, Cumhurbaşkanından parayı istedi, sözünü hatırlattı. Oda sözünü teyit etti, parayı göndereceğinin müjdesini verdi. Şimdi siyasi partilerimiz, milletvekillerimiz, Belediye Başkanımız, Valimiz ve bütün STK’larımız hep beraber altyapıyı biran önce bitirmek için mücadele vereceğiz. Bittikten sonrada bizim görevimiz yatırımcıları buraya tek tek getirip inşallah Sivas’taki 30-35 bin işsiz kardeşimizi iş sahibi yapacağız. Sivas’ı Türkiye’nin cazibe şehri yapacağız.”

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu