GenelYerel Haberler

MHP’li Özyürek’ten STSO’ya Ziyaret

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Sivas Milletvekili Ahmet Özyürek, Sivas Ticaret ve Sanayi Odasını (STSO) ziyaret etti.
STSO Başkanı Mustafa Eken ve yönetim kurulu üyeleriyle bir araya gelen Özyürek, Sivas’a dair istişarelerde bulundu. Milletvekili Ahmet Özyürek, Sivas’ın gelişmesi ve kalkınmasıyla ilgili ve 6. Bölge teşviklerine alınmayla ilgili çalışmaları hakkında bilgi alış-verişinde bulunduklarını dile getirerek; “Bu hafta bizi üzen bir konu daha gelişmiştir. Sivas’ımızın gerçekten değeri olan TÜDEMSAŞ’ın, sayın Cumhurbaşkanımızın kararnamesi ile beraber tek çatı altında alınarak Ankara’ya taşınması bizi tedirgin etmiştir. TÜDEMSAŞ, geçmişte yaşadığımız Dikimevi veya Demirçelik’in akıbetine mi uğrayacak? Bizi korkutan ve endişelendiren budur. Tek çatı altında toplanması bizi endişelendirmiyor ama sadece bu başlangıç ise ileriki günlerde TÜDEMSAŞ’ı da lağvederlerse Sivas için büyük bir kayıp olur, çünkü TÜDEMSAŞ gerçek bir değerdir” dedi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Şubat 2019 mitinginde söz verdiği teşvik konusuna da değinen Özyürek, “Ticaret ve Sanayi Odası başkanımızla istişare ettiğimizde gördük ki yatırımcılar 6. Bölge teşviklerinin gelmesini bekliyor. Ticaret ve Sanayi Odamız, yöneticilerimiz, sanayicilerimiz bu konuda tedirgin. Ben buradan Sivas Ticaret ve Sanayi Odası başkanıma, yönetim kuruluna ve Sivas’a hizmet eden herkese şahsım adına teşekkür ediyorum. Çünkü Sivas bizim için çok önemlidir. Memleketimize sahip çıkma zamanıdır. Bu yüzden kimseden çekinmememiz lazım, haklarımızı da adil bir şekilde talep etmek zorundayız. Bugün İstanbul’da 2 milyon 150 bin Sivaslı olduğunu düşünürsek her yıl da 10-15 bin göç olduğunu düşünürsek bu durmayacaktır demektir. Durdurabilmemiz için Sivas’ın kalkınabilmesi, gelişebilmesi lazım. Büyükşehir olabilmemiz için de nüfusumuzun yerinde durması lazım, çoğalması lazım. Buradan yine kararnamenin imzalanmasını istiyorum. En kısa zamanda bunu Sivas’a hediye edilmesini istiyorum.” diye konuştu.
‘BURADAN ANKARA’YA YÜRÜRÜYÜZ’
Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Sivas TSO Başkanı Mustafa Eken, TÜDEMSAŞ konusunun Sivas için önemli olduğunun altını çizerek, “Sivas’ta son günlerde gündem maddesi olan TÜDEMSAŞ’ın taşınma konusu hakkında basın açıklaması yaptık. Yapmış olduğumuz basın açıklamasında AK Parti Milletvekilimiz Semiha Ekinci ile TÜDEMSAŞ Genel Müdürü ile sendika başkanlarımızla görüşmüş olduğumuz konuda buranın merkezinin Ankara olup Sakarya, Eskişehir ve Sivas olarak taşınma söz konusu olmadığını, her şeyin aynı şekilde devam edeceğini açıkladı. Biz de bu bilgiyi kamuoyuna paylaştık. Biz, Ticaret ve Sanayi Odası olarak almış olduğumuz bilgileri kamuoyuyla ve üyelerimizle paylaşmak zorundayız. Bize bilgi veren kurumların da iyi niyetinden ve doğruluğundan şüphe etmeyiz. Biz, bu anlamda Sivas Ticaret ve Sanayi Odası olarak elimizdeki değerlerimizden olan TÜDEMSAŞ’ın sağladığı katkılar eğer bu yapılacak kararname ile devam edecekse bu şirketin tek olmasının hiçbir sakıncası yok. Bunlardan bir tanesi, yük vagonu imalatında sadece Sivas olacaksa hiçbir mahsur yoktur. Bunun yazılı olarak da beyan edilmesini istiyoruz. 3 bölgeden en ağırlıklı yeri, taşımacılıkta ve imalatı burada olacaksa yine hiçbir şekilde sakıncası yoktur. 2019 yılından bugüne Sivas’a 82 milyon TL para girişi olmuş. Eğer bu yeni kurulacak şirket işleri Sivas piyasasından almaya devam edecekse bu 82 milyon TL yine Sivas’ta kalacaksa yine mahsuru yok. İstihdam konusunda hiçbir işçi çıkarılmayacağı gibi daha fazla işçi sağlanacaksa yine hiçbir sakıncası yok. Ama aksi bir durum yaşanırsa TÜDEMSAŞ’ın kapatılması yada küçültülmesi gibi buradan Ankara’ya kadar yürürüz. Biz, Ticaret ve Sanayi Odası olarak tek derdimiz ve davamız Sivas, Sivas’ın gelişmesi, işsizlik sorunun bitmesi. Mücadelemiz bu yönde devam edecek, ilimizle ilgili yapılan güzelliklere teşekkür etmeye aksi bir şey yaşanırsa da eleştirmeye ve takip etmeye devam edeceğiz” diye konuştu.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu