GenelKültür - SanatYerel Haberler

‘Şehir ve Sanayi Mektebi Müzesi’nde Çalışmalar Son Sürat Devam Ediyor

Sivas Tarihi Yarı Açık Cezaevi iken ORAN Kalkınma Ajansının destekleri ile  ‘Şehir ve Sanayi Mektebi Müzesi’ne dönüştürülen bölgede çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor.

Sivas Valiliğimizin himayelerinde, İl Özel İdaremizin marifetleriyle sürdürülen çalışmalarda sona yaklaşıldı. Genel Sekreterimiz Kadir Algın yürütülen çalışmalarda gelinen son durumu yerinde inceledi.

Plan Proje Yatırım ve İnşaat Müdürümüz İsmail Güner, ilgili teknik personeller ve yüklenici firmanın yer aldığı inceleme gezisinde; Genel Sekreterimiz Kadir Algın çalışmalar hakkında detaylı bilgi aldı.

Sivas için çok önemli bir projenin hayata geçirildiğini ifade eden Genel Sekreterimiz Kadir Algın, “Tarihi binanın amacına uygun bir şekilde restorasyonu yapıldı. Adeta bir şehir müzesine haline gelecek. Sivas’a özgü el sanatları olan halıcılık, kemik tarakçılık, gümüşçülük gibi önemli değerlerin yürütüldüğü de bir alan olacak. Yarı açık ceza evi odası, sanayi mektebi odası, sergi odası, satış mağazası, müzik aletleri yapım atölyesi gibi birçok çalışmaların da yer aldığı bir merkez olacak. Bina onarımı ile teşhir tanzim işleri tamamlandı. Peyzaj çalışmaları devam ediyor” dedi.

Sivas’ın yaşayan bir müzeye kavuşacağının altını çizen Genel Sekreterimiz Kadir Algın, “Projeye en başından beri büyük emekleri ve destekleri olan Sivas Valimiz Sayın Salih Ayhan’a, İl Özel İdaresi çalışanlarına, yüklenici firmaya ve emek veren herkese teşekkür ediyoruz. Açılışını yapmayı heyecanla bekliyoruz.” diye konuştu.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu