DünyaGenelGündem

Sivas Heyetinden Kazakistan’a Çıkartma

Sivas Valisi Salih Ayhan, Belediye başkanı Hilmi Bilgin, Cumhuriyet Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Alim Yıldız, Sivas Ticaret ve Sanayi Odası başkanı Mustafa Eken, İl Genel Meclisi Başkanı Hakan Akkaş, STSO Başkan vekili Yüksel Aksoy, Stso Yönetim Kurulu ve Meclis Üyeleri, iş adamları Kazakistan’a gitti.


Vali Salih Ayhan başkanlığındaki heyet Kazakistan Almatı’da kurulacak olan İhracat Ofisi’nin açılışı ve iki ülke (şehir) arasındaki ticari ilişkilerin geliştirilmesi amacıyla havayolu ile Almatı’ya gitti.

Kazakistan Cumhuriyeti Büyükelçisi Abzal Saparbekuly, geçtiğimiz günlerde Sivas’a gelerek bir dizi temas ve ziyaretlerde bulunmuştu. Ziyarette Kazakistan ile Sivas arasında ticaretin daha da geliştirilmesi için yapılacak çalışmalar ele alınmıştı.

Kazakistan’ın Büyükelçisi Abzal Saparbekuly’ın ziyaretinin ardından şimdi ise Sivas Heyeti Kazakistan’a gitti.
Sivas Valisi Salih Ayhan, “İş insanlarımızın gayreti ve OSB’lerimizden aldığımız güçle Sivas’ı dünyaya açıyoruz. İlk durak kardeş ülke Kazakistan’ın Almatı şehri. İlk ihracat ofisi için kolları sıvadık. Niyet hayır, âkıbet hayır olur İnşâAllah. Haydi bismillah” dedi.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu