EğitimGenelGündem

Sivas İl Milli Eğitim Müdürü Ergüven Aslan , 2021-2022 eğitim-öğretim yılının başlaması dolayısıyla mesaj yayımladı

Sivas İl Milli Eğitim Müdürü Ergüven Aslan , 2021-2022 eğitim-öğretim yılının başlaması dolayısıyla mesaj yayımladı.

Varoluşun asli hakikati, hayatı eşrefi mahlukat sıfatına yaraşan bir şekilde yaşayabilmek ve bu şuurla nihayete erdirebilmektir. Bu minvalde önceliğimiz; erdem, vicdan, akıl ve ahlakın mihmandarlığında yol alan genç nesiller yetiştirmektir. İlmin kıymetine vakıf, edindiği bilgiyi insanlığın hayrı için kullanmayı ilke edinmiş, irfan ile mücehhez insanlardan müteşekkil bir toplumun inşası hayati bir önemi haizdir. Bu hassasiyetler ekseninde ilimiz eğitimi adına emek harcayan tüm paydaşlarımıza şükranlarımı sunuyor; sevgi, ilgi, özveri ve azimle geleceği ilmek ilmek ören kıymetli meslektaşlarıma ve daha müreffeh yarınlara kavuşulmasında her birinin eşsiz bir yer edineceğinden şüphe duymadığım sevgili öğrencilerimize sağlıklı, başarılı, huzurlu bir ders yılı diliyorum.

Sevgili Öğrenciler,

Öncelikle ifade etmek isterim ki her biriniz ayrı bir değersiniz ve bizler için çok kıymetlisiniz. Sizlerin daha iyi koşullarda eğitim alarak yetenekleri ve yeterlikleri doğrultusunda yolunu çizmesi, akademik yönden olduğu gibi kişilik açısından da yetkin bir nitelik sergilemesi ve hayırlı bir insan olarak toplumda yer alması daima birinci hedefimizdir. Bununla birlikte her daim hatırda tutmak gerekir ki eğitim; uzun soluklu, çok yönlü ve şekillenmesinde öğrencinin yaklaşımının ciddi pay sahibi olduğu bir süreçtir. Bu yolda ilerlerken disiplinli, sabırlı, özverili olmak; atılan her adımın bir önceki adıma göre biçim aldığını ve bir sonraki adımın hazırlayıcısı olduğunu bilmek; hayallere kavuşmanın yolunun gayretten, emekten geçtiğinin bilincinde olmak gerekir.

Sizler, kadim bir medeniyetin evlatlarısınız. Geçmişimizden gelen değerlerimizi bugünün hakikatleri ile bütünleştirerek geleceğe yürümeli; yüreği vatan sevgisiyle çarpan, manen derinlik kazanmış insanlar olarak toplumda yer almanın değerinin idrakiyle hareket etmelisiniz. Akademik birikimin ve parlak bir dimağın yüksek olgunluğa erişmiş bir şahsiyetle bütünleştiğinde mana kazandığını asla unutmamalısınız.

Bu ders yılına başlarken dünyayı etkisi altına alan küresel salgın nedeniyle uzun zamandır ayrı kaldığınız okullarınıza kavuşmanın heyecanını taşıdığınızı biliyor ve bu heyecanı canı gönülden paylaşıyorum. Bu süreçte kurallara uyarak sorumlu davranacağınızdan şüphemin olmadığını vurgularken zamanınızı doğru kullandığınız, sorumluluklarınızı yerine getirdiğiniz, kitaplarla bağınızı hiç koparmadığınız bir ders yılı geçirmenizi temenni ederek başarılar diliyorum.

Değerli Meslektaşlarım,

Öğretmenlik, dünya yüzündeki en kutsal mesleklerden biridir ve öğretmen, geleceğin kendisi vasıtasıyla yükseleceği şuuruyla yol alarak daha müreffeh yarınlara ulaşılmasında en etkin role sahip olan kuvvettir. Merhum Nurettin TOPÇU’nun dile getirdiği üzere “Muallim; insanoğlunu beşikten alarak mezara kadar götürüp teslim eden, dünyanın en büyük mesuliyetine sahip insandır. Kaderimizin hakikatinin işleyicisi, karakterimizin yapıcısı, kalbimizin çevrildiği her yönde kurucusu odur. Fertler gibi nesiller de onun eseridir. Farkında olsun olmasın, her ferdin şahsi tarihinde muallimin izleri bulunur. Muallim sadece bir memur değildir, belki genç ruhları kendisine mahsus manada bir örs üstünde döverek işleyen usta bir demircidir.” Öğretmenin yolunun kesiştiği her çocuk ise yepyeni bir dünya demektir. Onları kişisel nitelikleri ekseninde değerlendirerek mizaçları, kabiliyetleri, hedefleri doğrultusunda kendilerini gerçekleştirmelerine ilham olmanın kıymeti paha biçilmezdir. Keza çağı takip etmenin ötesinde çağa yön tayin edecek bilgi ve donanıma sahip, enaniyetten arınmış, sırt çevirmek yerine anlamaya çalışan, mazeret değil çözüm üreten, kültürel açıdan donanımlı, vizyon sahibi, erdemli davranmayı ilke edinmiş hak ehli insanlar yetiştirmek aslında gelişmiş bir toplum inşa etmek demektir.Sizlerin de aynı hassasiyetleri taşıdığınıza inanıyor, omuzlarınızdaki ağır sorumluluğun bilinciyle ve büyük bir fedakârlıkla yaptığınız tüm çalışmalardan dolayı şükranlarımı sunuyorum.

Ayrıca yüz yüze eğitime başladığımız bu hassas geçiş sürecinde üstün bir gayret sarf edeceğinize duyduğum inancın tam olduğunu belirterek dikkatiniz, emeğiniz ve özveriniz için şimdiden teşekkür ediyorum.

Kıymetli Veliler,

Hayat, dünyayı etkisi altına alan küresel salgın konusunda yaşanan bilimsel gelişmeler doğrultusunda normal koşullara dönerken okullarımızda da yüz yüze eğitim başlamaktadır. Bilmenizi isterim ki sürecin sağlıklı bir şekilde sürdürülebilmesi için gereken tüm hazırlıklarımızı tamamlamış bulunmaktayız. Lakin takdiriniz olduğu üzere bu tedbirlerin amacına ulaşabilmesi insan faktörüne bağlıdır. Dolayısıyla öğrencilerimizin kurallara riayet etmesi konusunda telkinlerde bulunmanız ve günlük hayatta sergilediğiniz hassas davranışlarla onlara örnek olmanız önemlidir. Öte yandan çocuklarınızın desteğinize özellikle ihtiyacı olduğu bu süreçte uyum sağlama becerilerini destekleyecek, olumlu benlik algılarını güçlendirecek, motivasyonlarını artıracak bir yaklaşım ve iletişim içinde bulunmanız çok değerlidir.

Bizim için her öğrencimiz paha biçilmez bir emanettir ve daimî hedefimiz, var gücümüzle çabalayarak onlar için en iyisini yapabilmektir. Bu uğurda en büyük güvencemiz sizlerin varlığıdır. Çünkü biliyoruz ki eğitim öğretimin vazgeçilmez bir parçası olan siz değerli velilerimizin ilgi ve desteğinden mahrum kalan hiçbir çaba tam manasıyla sonuca ulaşamayacaktır ve eğitimde başarının esası, omuz omuza yol almaktır.

Bu duygu ve düşüncelerle başta Sayın Valimiz olmak üzere eğitim öğretim faaliyetlerine sunduğu katkılarla bizi daha da güçlendiren tüm paydaşlarımıza teşekkür ediyor; sağlık, başarı ve huzur dolu bir ders yılı geçirmeyi diliyorum.

2021-2022 Eğitim Öğretim Yılımız kutlu olsun!

Sivas Haber

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu