GenelGündem

5 Dakika Da Hekimlik Yapılamaz

Sivas Sağlık platformu üyesi Sivas-Erzincan Tabip Odası Başkanı Doç. Dr. Şeyda Figül Gökçe ve Yönetim Kurulu Cumhuriyet Üniversitesi Hastanesi Başhekimlik önünde “5 dakika da Hekimlik yapılamaz” konulu basın açıklaması yaptı.

Kadın Doğum Kliniği Asistanı Doktor Rümeysa Berin Şen Ankara’da nöbet dönüşü geçirdiği trafik kazası sonucu hayatını kaybetmişti. Sivas Sağlık platformu üyesi Sivas-Erzincan Tabip Odası kaza sonrası Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Acil girşinde basın açıklaması yaparak, nöbet saatlerinin kısaltılması gerektiğini söyledi.
Yapılan açıklama da “Elim bir kaza sonucu aramızdan ayrılan Ankara Şehir Hastanesinde görev yapan genç meslektaşımız asistan Dr. Rumeysa Berin ŞEN’i kaybetmenin üzüntüsünü paylaşmak ve hekimlerin, özellikle asistan doktorların ağır çalışma saatlerini dile getirmek üzere bir araya geldik. Kutsal hekimlik görevinin insan hayatını kurtarmak yolunda zorlu uzun bir süreç olduğunu, özveri, emek ile karşılıksız çaba barındırdığını bu üzücü olay ile tekrar ifade etmek istiyoruz. Burada hekimliğin yoğun çalışma sisteminin düzeltilmesini, daha verimli ve daha sağlıkla yapılabilen bir meslek olmasını umut ediyoruz. Yüreğimizi yakan zamansız acılara, ölümlere, sebep olabilecek tüm durumların önüne geçebilmek hekim ve toplum sağlığı için;
Bizler hekim olarak
1-Nöbet sıklığının azaltılmasını
2-Nöbet saatlerinin bölümlere göre düzenlenmesini
3-Nöbet tutulan ortamların düzenlenerek, daha çalışılabilir olmasını
4-Nöbet tutulan ortamların güvenliğinin sağlanmasını
5-Maddi kaygılar olmaksızın nöbet sonrası izin ya da dinlenme şartlarının kolaylaştırılmasını
6-Ayrıca gecesini gündüzüne katarak hastalarına şifa olmaya çalışan tüm hekimlerin emeklerinin göz ardı edilmemesini diliyoruz
Dünyanın en kutsal mesleğini yerine getiren biz hekimler daha sağlıklı şartlarda hastalarımızla birlikte çok daha sağlıklı günleri hak ediyoruz.
Sözlerime son verirken pandemi döneminde virüsle savaşın ön cephesinde canlarını ortaya koyan tüm sağlık çalışanlarını, minnet ve saygıyla hatırlatmak istiyor, Dr. Rumeysa Berin ŞEN‘e Allahtan rahmet yakınlarına ve tüm sağlık camiasına başsağlığı ve sabırlar diliyoruz” denildi.

Sivas Haber

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu